Ansiktsformer

aniktsformerFor mange er det vanskelig å vite hvilken ansiktform man har, og hvilke farger man kler best. Alle vil ta seg best mulig ut, og en brille kan fremheve dine beste trekk.

Det viktigste er å kjenne seg vel med sitt eget uttrykk – for briller er en unik måte å uttrykke personlighet og stil på.

Her følger en guide med tanke på ansiktsform ved brilleutvelgelse, de fleste har ofte en blanding, så her er det viktig å se på hovedtrekkene.

OVALT- Den «perfekte» ansiktsformen. Jevne trekk. Linjen fra pannen til haken buer innover. Hakepartiet er litt smalere enn pannen.-Har du denne ansiktsformen kler du alle brillefasonger.

RUNDT- Myke trekk. Få defineringer. Kinnbena er ansiktets bredeste punkt. Relativt kort ansikt. Bred panne. Rundt kinn- og hakeparti.

-Velg innfatning som er firkantet og ikke for dype, dette vil bryte opp det myke uttrykket.

-Høyt stangfeste, da dette vil flytte fokus fra det bredeste punktet, og ansiktet vil virke smalere og lenger.
-Unngå runde briller.
FIRKANTET- Rette linjer. Bred, markert panne. Markert hakeparti. Pannen, kinnbena og hakepartiet har samme bredde.
-Denne ansiktsformen er forbundet med maskulinitet. Ønsker du å fremheve den maskuline formen velger du en markant og kantet innfatning. Til kvinner kan det være fint med en mykere innfatning for å bryte opp den firkantede formen, gode alternativer er runde briller og avrundede cat eye, samt tekopp-form.
DRÅPE- Hakepartiet er bredere enn pannen. Haken er mer markert enn pannen. Ofte liten pupill-avstand i forhold til ansiktsbredden.
-Velg innfatning som drar fokuset vekk fra den nedre delen av ansiktet og opp mot øynene. Cat eye-formen passer perfekt til denne ansikstfasongen.
REKTANGULÆRT- Lang og smal ansiktsform. Rett linje fra pannen til kinnbena til haken. Spiss hake. Fremhevet hakeparti.
-Her vil en firkantet og avrundet innfatning med midtstilt stangfeste gi inntrykk av at ansiktet er både kortere og bredere.
HJERTE- Liten/smal hake. Markert og bred panne. Markerte kinnben. Ofte lite ansikt, og nedre del av ansiktet er ofte smalt.
-De har ofte et lite ansikt, så pass på størrelsen at man ikke velger for bred innfatning. Sett bort fra det kler denne ansiktsformen de fleste brilleinnfatninger som runde og firkantede innfatninger.
DIAMANT- Høye markerte kinnben. Formen buer innover fra pannen til haken
Diamantformede ansikter kan også bruke en rekke forskjellige innfatningsformer. Pilotbrillen vil være et godt valgt.
Kilde: Specsavers Norge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s