Frame Styling – kunsten å finne riktig innfatning

Briller er et smykke – en innfatning kan fremheve dine fineste ansiktstrekk, skape balanse og harmoni, og ved riktig valg av farge; få din hud til å gløde og øyne til å glitre – noe de aller fleste av oss ønsker, akkurat som den skreddersydde dressen, den perfekte jeansen eller kjolen med det perfekte snitt til din figur. For mange er briller svært personlig, noen ønsker å fremheve sin personlige stil, mens andre bruker det som et trendy tilbehør , og det er mulig å få alt i en pakke – hvis man ønsker.

Noen kan vegre seg da de skal gå til innkjøp av nye briller, da de er usikre på hva de selv kler – og hvilken ansiktsfasong og hudtone de har. En brillestylist vil være den beste hjelpen i jakten på den perfekte innfatning – eller innfatninger til din brillegarderobe.

Her har jeg samlet mine beste tips som man må tenke på ved valg av innfatning:

  • riktig bredde! Det bredeste punktet på innfatningen skal gå kant i kant med kinnlinjen.
  • øvre brillekant skal ha en fin plassering mellom øyet og øyenbryn og kan med fordel følge brynets bue
  • øyet skal falle pent i glasset inn mot nesen
  • sørg for at nese-broen er i starten av nesen og at at det er god passform mellom bro, nese og nesesteg
  • velg brilleform motsatt av din ansiktsfasong

For mange er det vanskeligste å vite hvilken ansiktsfasong og hvilke farger man kler best, da mange også kan være en blanding mellom de ulike fasongene og hudtonen kan påvirkes hvis du endrer hårfarge. Her er det viktig å se på hovedtrekkene, som panne-, kinn- og kjeveparti, samt hår, hud og øyenfarge.

Ansikstfasonger deles inn i disse kategoriene og kler best disse formene:

Dråpe: bredt kinn og kjeve-parti, smalere panne – browline og cat eye kler denne fasongen best og som vil dra fokuset opp mot øynene.

Rundt: mykt med få defineringer, avstanden mellom panne og hake er like bred som kinnlinjen i bredde – firkantet og rektangulære former passer best og vil bryte opp det myke uttrykket.

Rektangulært: lang og smal ansiktsform, jevn linje fra panne til kinn og kjeve med et mer markant hakeparti – en firkantet og avrundede rammer med midtstilte stenger vil gi inntrykk av et kortere og bredere ansikt.

Firkantet: rette linjer med like bred og markant panne som kinn og kjeveparti – runde og avrundede innfatninger vil myke opp formen.

Hjerte: smalt hakeparti med en bredere panne og høye kinnben – kler flere former og avrundede innfatninger.

Ovalt: jevne trekk, linjen fra panne til hake buer innover, hake partiet er smalere enn pannen – kler de fleste former.

Beskrivelser av ulike hudtoner:

Lys: naturlig blond med ferskenfarget hud, og blå eller grå øyne – duse bruntoner i transparent acetat og pastellfarger kler denne hudtypen svært godt.

Kald: grått eller askefarget hår, med grå eller blå øyne, oliven eller rosafarget hud – kler godt sølvfargede innfatninger, klare og skarpe farger, og sort er en god kontrastfarge

Soft: hudtype med mellomblondt eller farget blondt hår. Alle øyenfarger, med en varmere hudtone i fersken og oliven – kler ofte både gull og sølv, kan bruke klare og skarpe farger, samt pasteller og jordtoner.

Varm: Lys hud med fregner og forskjellige nyanser av rødt hår med grønne, brune, eller klare blå øyne – gullfargede innfatninger og varme farger, reflekter varmen i naturlige farger med bruntoner i rødt og kobber.

Dyp: Mørk hårfarge og mørkebrune øyne – mørkebrun, mellombrun eller olivenfarget hud – klare og skapre farger vil fremheve hudtonen.

Klar: brunt eller veldig mørkt hår med klare blå, grønne eller lysebrune øyne og porselensfarget hud – kontrast og klare farger gir en frisk hudtone og fremhever øynene.

Ved valg av komplementærfarger mot øyenfargen oppnår man størst kontrast som fremhever øynene, som vist her på Line og Tine.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s