DAY BIRGER ET MIKKELSEN

DAY Birger et Mikkelsen er et dansk high end fashion brand, established on a rainy DAY i København av Malene Birger (som i 2003 skapte sitt eget brand – By Malene Birger) og Keld Mikkelsen i 1997, med visjonen couture for alle.

Kreativt ansvarlig for DAY-kolleksjonene, Marianne Brandi som også er Keld Mikkelsens ektefelle, forteller om filosofien bak merket:

Navnet DAY ble til da man ønsket å lage hverdagsplagg med en liten tvist, så med et par stilletter i veska er man klar for middag etter jobb, og etter tyve år er merket fortsatt tro mot denne tanken.

Designerne søker alltid å skape det som ser bra ut fremfor å følge hva som er trendy; – mote for moderne kvinner – skandinavisk design med etnisk inspirasjon.

Merket har vokst globalt med over 1000 utsalgssteder i 25 land.

L1100655

L1090689

Inspirasjonen hentes fra parets mange reiser verden rundt, spesielt fra Asia hvor broderier og sømkunst er en fryd for øyet. Farger og kreative mønstre fra disse kulturene setter sitt preg på på DAYs design, som er en stor favoritt hos meg.

Nå lanseres den første brillekolleksjon fra DAY – en kolleksjon som gjenspeiler designet fra interiør- og kleskolleksjonen, med sine unike fargemønstre, dyreprint og kombinasjoner – skandinavisk minimalisme, bohemsk og vintage touch kjennetegner disse lekre innfatningene.

L1090716L1090708

Dyreprint i vakre kombinasjoner i varme og kalde fargetoner.

L1090748

Skandinavisk minimalisme – rene og elegante pilotrammer i metall, med enkel og diskré logo på metallstangen som er innstøpt i transparent acetat som gir en fornem finish.

Oriental – marmorhvit front med skilpaddemønstret topp. Stenger i gull og brente fargetoner i lekker perlemorfinish.

L1090733

Vintage touch – nydelig butterfly-form med stenger i skimret gull, en juvel av en innfatning som oser av sofistikert eleganse med attityde.

L1090787

Bohemsk – fantastisk perlemorskimret fargespill i grønt og brunt, i en rund og robust form med delikate stenger i støvet rosa, statementbrillen for den raffinerte romantikeren.

L1090771

Style matters –  brillen for den moderne kvinnen hvor stil er viktigere enn trend.

 

Foto: Stine Westlund

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s