Barn og syn

Det viser seg at flere skolebarn sliter med dårlig syn, og med dagens teknologi og verktøy som Ipad og Smartboard gjør at hverdagen kan være vanskelig for de som har ukorrigert synsfeil og samsyn.

L1040339

 

L1040137

L1040168

 De fleste alvorlige synsfeil blir avdekket ved helsekontroll i tidlig alder, og henvist videre til øyelege. Men det finnes tilfeller hvor dette ikke blir oppdaget tidsnok da det kan være vanskelig for de aller minste å formidle at de ser dårlig, da de ikke vet om bedre.

Så har du et barn som stadig gnir seg i øynene, tilter på hodet når de skal fokusere som f eks på TV, myser for å se ting klart, eller stadig gjør feil beregninger, så oppsøk optiker. De har den absolutte kunnskap og verktøy som får avdekket en mulig synsfeil. Ser man at synsfeilen går inn under forskriftene hos NAV henviser de videre til øyelege, som gjør at du som forelder vil få brillekostnadene dekket.

L1040302

Det er særdeles viktig at synsfeil hos barn blir oppdaget tidlig og korrigert før skolehverdagen begynner, da dette vil bidra til å gjøre mestring og undervisningen lettere.
L1040262L1040378
For de minste er det ekstra stas at kjente og kjære motiver pryder brillen de skal ha på.
L1040384
Teen spirit – briller er kult, og brillemoten gjenspeiler trendene for de større barna som ønsker å være like kule som sine forbilder.
Foto: Stine Westlund

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s