Makeup & brilletips

Her følger mine beste sminketips og råd for lang- og nærsynte, med tanke på pluss og minusstyrker, som forstørrer og forminsker. 

tina

Modell: Tina Solberg

Langsynte – her bør man være forsiktig så det ikke blir for mye. Mitt råd er å legge en diskret og naturlig øyesminke, tenk dempe og ikke dekke med ting du ønsker å skjule, som for eksempel mørke ringer under øynene.

Modeller: Tine Strøm og Line Knashaug Olsen

Ved fargevalg bruk komplementærfarger på innfatning og sminke, som forsterker øyenfargen ytterligere, og får de til å glitre bak glassene.

P1100702

For mange langsynte kan det være en utfordring med selve påføringen, til dette finnes flere hjelpemidler som sminkespeil og sminkebriller man kan benytte når man legger makeup’en.

Nærsynte – her ønsker man å fremheve og forstørre øynene, legg en hvit/lys beige (avhengig av hudtonen) kajal på våtkanten, i tillegg til lyse og duse toner på øyenskyggen, gjerne i skimmer, highlight nasalt og på øyenbrynsbenet, markere globallinjen som duses ut for et løft med en mykere look, tenk lyst innerst og mørkere ytterst.

En fordel er også her å bruke komplementær-farger, har man grønne øyne, kan man legge en burgunder/plomme-farget kajal langs øvre vippekant. Man kan med fordel bruke en vippetang, (som gjelder også for langsynte, så man slipper å blunke i glasset) dette vil gi et løft som åpner opp blikket som en vifte.  

Andre viktige tips;

Har man poser, ringer under øynene, så styr unna de dypeste innfatningene, disse vil forstørre posene/ringene ytterligere pga styrkene. Her ville jeg valgt en innfatning som går kant-i-kant med med linjen for å unngå dette.

L1170685

Et annet råd er en svak fargegradering i glassene, lekkert til festbrillen og gir en fin touch på sminken, i tillegg til at det demper rynker og rødhet i øynene, gir det en ekstra wow-effekt.

Ved tettsittende øyne velg innfatning som er lysere nasalt med smalere nesebro, og motsatt ved bred avstand mellom øynene, mørkere nasalt og lysere temporalt.

En annen viktig ting å nevne ved høye pluss og minus-stryker er at størrelsen på innfatningen passer ansiktsformen og ikke er for bred med tanke på glasstørrelse, samt at øyet faller midt i glasset og at man alltid bør velge høy-indeks glass som gir best kosmetisk resultat ved høyere styrker.

Foto: Stine Westlund

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s