Fun in the sun

Vi vet at det er viktig å bruke solbriller for beskyttelse av øynene og den sensitive tynne huden rundt fra de skadelige UVA og UVB strålene – da eksponering av UV-stråler kan gi økt fare for kreft, AMD og tidligere utvikling av grå stær.

Ulike farger har ulike funksjoner, ofte er det veldig individuelt hva man foretrekker. Mange vil oppleve brune glass behagelige da de forsterker fargetonene og vil gi mer kontraster, her finnes også spesialglass som Drivewear som vil være et godt valg for yrkessjåfører. Grå glass vil gi en mer naturlig fargegjengivelse, mens grønne glass vil egne seg best i grønne landskap, som i skogen for å se detaljene bedre. Polariserte glass vil i tillegg dempe reflekser, for eksempel når solstrålene treffer våt veibane eller vannspeil.

Så hva er viktig å tenke på når man skal kjøpe seg et par solbriller? Solbrillene må ha god passform for optimal beskyttelse og komfort. Det er også viktig å tenke på hvilke solforhold og miljø man befinner seg i; er man på høyfjellet med reflekser fra nysnø, eller ved vannet i skarp sol vil polariserte glass og en innfatning som dekker godt være det perfekte valg, mens er man på byferie med av og på sol, kan en solbriller med graderte glass være å foretrekke – så det er viktig å ha flere solbriller til ulike anledninger.

Selv med individuelle ønsker så er det altså viktig å tenke på hva solbrillene skal brukes til og i hvilke omgivelser man befinner seg i.

Du kan lese mer om viktigheten av å bruke solbriller her:

Solbriller dame herre polariserte – Helse (klikk.no)

Og hvordan du tar best vare på dine solbriller her:

Ekspertenes beste solbrille-tips (vi.no)

Legg igjen en kommentar