BALMAIN – King of french fashion

stine 1

Balmain er merket som formelig oser av luksuriøs fashion og ultrafeminin ekstravagant eleganse. Rålekre fargespill, unike detaljer og kombinasjoner som mønstret acetat og metall. Parisisk, chic & stylish gjenspeiler denne fantastiske brillekolleksjonen.

L1070976

Historien:

Pierre Balmain ønsket opprinnelig å bli arkitekt, men da dette ikke ble vel ansett av hans foreldre, tok hans vei en annen retning. Hans samarbeid med Christian Dior resulterte i at han i 1945 åpnet sitt eget motehus, og var en av de parisiske moteskaperne som skapte «The New Look» i årene etter annen verdenskrig. Ingen ringere enn Karl Lagerfeld jobbet som hans assistent. Og i de golden years of Hollywood, 1960-70, var han ansett som en av de hotteste moteskaperne i verden.

I 1992-2002 var Oscar de la Renta sjefsdesigner for motehuset. Årene som fulgte var det flere designere som gikk vekk fra merket feminine eleganse og ga det en mer rocka look – Olivier Rousteing startet som assistent for motehuset i 2009 og uttrykte tidlig et ønske om å søke tilbake til merkets opprinnelse, nemlig den ultrafeminine elegansen. 2011 i en alder av 26 år ble han motehusets nye sjefdesigner, og det med stor suksess. Han fant tilbake til merkets DNA og gjorde haute couture ready to wear, og med ham i sjefsstolen økte merkets markedsandeler med hele 20 prosent.

#balmainarmy

Merket er høyt ansett og frontet blant en rekke stjerner som Beyonce, Rihanna, Jennifer Lopez, Kim Kardashian og Kanye West, og benytter alltid høyt anerkjente modeller på catwalken. Balmain ses stadig på forsiden av motemagasiner som Harpers Bazaar, Vogue og Elle.

Med geniale kampanjer og collabs som Balmain X HM og Balmain X L’oréal har man gjort merket mer tilgjengelig for folket uten å kompromisse med merkets DNA og design. Og til stor glede – nå med en eksklusiv brillekolleksjon – high end fashion og parisian chic, tilgjengelig for alle som ønsker å ta en del av Balmains unike univers.

L1070940

Brillekolleksjonen er et møte mellom Skandinavia og Paris, og Balmains designfilosofi. Geometrisk og arkitektonisk design, inspirert av de eksklusive broderte kjolene som formelig står av seg selv, som edgy aviator, cat eye og klassiske runde. Alle med detaljer som representerer merket, diamantslipt mønster implementert i acetatet, tvinnede metallkjeder på stenger og nesebro, lik detaljene man ser på kjolene og belter, inspirert av Balmain belt chain collection, samt signaturlogoen i form av en diskret B i gullfinish eller navnet siselert i metallet og implementert i acetatet.  Lekre farger som rosa havanna, mynte, smaragdgrønt, dyp burgunder, samt Balmains signaturfarger; glossy sort, gull og elfenben.

L1070967

Diamantslipt mønster og logo implementert i acetatet.

L1070953

Smaragdgrønn cat eye med tvinnede stenger i lekker gullfinish.

L1070959

Personlig favoritt – edgy aviator, her med en svak fargegradering i glasset.

Bilder fra presseevent – Balmain. Foto: Gambit

Face of luxury – dette er definitivt brillene for den selvsikre kvinnen som ønsker å bli lagt merke til med fremragende statementbriller som oser av sofistikert og luksuriøs eleganse.

Balmain is not only a look, but also a feeling.

 

Foto: Stine Westlund

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s